Shochu jars in Distillery

Shochu Jars in Distillery

Slide No. 21

This picture shows the interior of a distillery where shochu, a kind of rice whiskey is made. There are some four handred of these distilleries in the one city of Shuri. Their product is used at all gatherings from birth to death. Large quantities of it are exported to Japan where it provides a stronger intoxicant than the ordinary Japanese sake.


蒸留酒製造所の焼酎の甕

 この写真は蒸留酒製造所の内部ですが、ここでは一種の米のウィスキーである焼酎が作られています。首里の町だけでもおよそ四百ものこうした蒸留酒製造所があります。その製品は誕生から死までのあらゆる集まりで使われます。これは通常の日本酒よりも強い酒として日本に大量に輸出されています。
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(訳注)ここで言う焼酎とはもちろん泡盛のことだろうが、あえて原文に忠実に訳した。

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